مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

بلوغ پسران فرايند بلوغ پسران چه سنيني را شامل مي‌شود و داراي چه علائمي است؟ پسران معمولا در سنين 10 الي 17 سالگي به بلوغ مي‌رسند. علائمي كه از شروع فرايند بالغ شدن در آن‌ها خبر مي‌دهند مواردي نظير بم شدن صدا، سرعت يافتن فرايند قد كشيدن، رشد موهاي زائد و انزال شبانه را در برمي‌گيرند. والدين و نوجوان با اطلاع از اين تغييرات مي‌توانند جلوي بسياري از مشكلات و سختي‌هاي مربوط به اين دوره را بگيرند و آن را تبديل به فرصتي براي رشد و آمادگي براي ورود به دنياي بزرگسالان بكنند. در ادامه به توضيحاتي درباره بلوغ پسران خواهيم پرداخت.

منبع: بلوغ پسران | مشكلات مربوط به دوران بلوغ در پسر ها

منظور از بلوغ چيست؟

بلوغ دوره سني است كه در هر دو جنس اتفاق مي افتد. اما بلوغ پسران داراي تفاوت هايي در مراحل جسمي و رواني است. تمامي اين تغييرات جسمي براي دستيابي نوجوان به ويژگي هاي جنسي ثانويه و قدرت باروري اتفاق مي افتد. اما اين تغييرات فقط در سطح جسماني نبوده و تحولات بيولوژيكي، رواني اجتماعي و عاطفي به طور توام رخ مي دهد. نوجوان براي عبور از اين دوره نياز به حمايت و آموزش دارد. پس حتما در اين باره شما و او بايد مطالعه كرده و از متخصصان راهنمايي دريافت كنيد.

بلوغ پسران

شروع دوران بلوغ پسران براي او و خانواده داراي چالش هايي است كه اگر آموزش هاي لازم به درستي داده نشود، سختي هاي بيشتري را متحمل خواهيد شد. سركشي ها و تعارضات نوجوان و والد بيشتر شده و خانواده تان را دچار تنش هايي خواهد كرد. بنابراين به عنوان نوجوان و والدين نوجوان بايد نسبت به تغييراتي كه در جسم و روان پسران رخ مي دهد آگاهي لازم را داشته باشيد. بلوغ پسران با افزايش ناگهاني قد، آكنه صورت، تغيير صدا، رويش موهاي زائد، رويش ريش ها براي ديگران نمود پيدا مي كند. اما آنچه كه خود نوجوان احساس مي كند خيلي متفاوت تر است.

بلوغ پسران آن ها را از درون نيز دچار دگرگوني مي‌كند. افكار و نگرش آن ها نسبت به زندگي و حوادث روزمره دستخوش تغييراتي خواهد شد. شما ديگر نمي توانيد از او به مانند يك كودك انتظار حرف شنوي داشته باشيد. اما به اندازه يك بزرگسال هم نمي توانيد به انتخاب هاي او اعتماد كنيد. پس با دريافت خدمات مشاوره نوجوان حتما در اين باره راهنمايي هاي لازم را دريافت كنيد.

علائم و نشانه هاي بلوغ پسران

فرايند بلوغ پسران اغلب از حدود 10 سالگي شروع مي‌شود و در 17 سالگي به پايان مي‌رسد. در اين ميان سريع‌ترين تغييرات اغلب در بازه زماني 11 تا 14 سال اتفاق مي‌افتند. پسران در اين دوره علائم متعددي را در جنبه‌هاي جسماني، جنسي و رواني تجربه مي‌كنند كه به يكباره همه چيز را در آن‌ها دگرگون كرده و شروع بزرگسالي را نويد مي‌دهند. در ادامه هريك از جنبه هاي بلوغ پسران را شرح داده‌ايم.

علائم جسماني و جنسي در بلوغ پسران

در سنين بلوغ ترشح هورمون تستوسترون كه نوعي هورمون مردانه است در پسران افزايش مي‌يابد؛ همين هورمون منجر به بروز علائم جسماني مختلفي مي‌شود كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به سرعت يافتن رشد قد و وزن، كلفت شدن صدا، رشد موهاي زائد در نواحي مختلف بدن از جمله صورت، بدن، زير بغل و ناحيه تناسلي، رشد بيضه‌ها و تجربه انزال شبانه اشاره كرد.

1- متورم شدن نوك پستان

پسران در سنين بلوغ متوجه حساسيت و تورم نوك پستان هايشان مي شوند. اين مساله گاه آن ها را آزار مي دهد. اما بعد از حدود 6 ماه از بين خواهد رفت.

2- دورگه شدن صدا

تغيير صدا هنگام بلوغ پسران براي هر كسي مشهود است. صداي او از حالت كودكانه خارج مي شود. اما صداي خروسكي او چندان شايد زيبا به نظر نيايد. اما با پايان بلوغ و بم شدن صدايشان ديگر نه تنها گوش خراش نبوده بلكه براي شنوندگان جذاب هم مي شود.

3- رشد موهاي زائد در نواحي شرمگاهي و زير بغل

يكي ديگر از مشخصه هاي بلوغ پسران رشد موهاي زائد در ناحيه شرمگاهي است. موهاي تيره در بالاي آلت تناسلي و كيسه بيضه ها و در زير بازو رشد مي كند. در اين بازه بهداشت اهميت زيادي دارد تا اعتماد به نفس نوجوان حفظ شود.

4- جوش صورت

شايد نوجوان بتواند به نحوي تمام تغييرات ديگر را سرپوش بگذارد، اما آكنه و جوش صورت از آزاردهنده ترين تغييرات بلوغ پسران است. با رعايت بهداشت و تغذيه سالم مي توانيد اين عارضه را كاهش دهيد.

5- تغييرات عاطفي و نوسانات خلقي

تعامل با نوجوانان با توجه به نوسانات خلقي شان بسيار دشوار مي شود. اما بايد بدانيد كه بسياري از اين تغييرات به دليل افزايش هورمون ها است. شما در اين بازه متوجه پرخاشگري، تحريك پذيري، كم شدن آستانه تحمل، اضطراب، افسردگي، دغدغه هاي مربوط به وضعيت بدني، كمبود اعتماد به نفس … خواهيد شد.

6- تغييرات مربوط به آلت تناسلي

با بزرگ شدن بيضه ها و آلت تناسلي، افزايش خون رساني نيز اتفاق مي افتد. در نتيجه نعوظ رخ خواهد داد. حتي خواب هايي ما محتواي جنسي نيز براي نوجوان پيش مي آيد. به موجب افكار و خواب هاي جنسي ممكن است كه انزال (آزاد شدن اسپرم ها) در بيداري يا خواب رخ دهد. در اين بازه پسران نگران اين خواب ها، اندازه آلت تناسلي و افزايش ميل جنسي هستند كه تا به حال با آن روبرو نشده بودند. بنابراين احتمال خودارضايي افزايش مي يابد.

علائم روانشناختي در بلوغ پسران

آنچه بيش از هرچيز دوران بلوغ را براي پسران چالش زا مي‌كند، تغييرات روانشناختي است كه در اين دوران روي مي‌دهد. براي مثال به دليل تغيير هورموني پسران در اين دوران پرخاشگرتر مي‌شوند از همين رو ممكن است بهانه گير شده و با شما بر سر موضوعات مختلف بحث نمايند.

همچنين آن‌ها در گذار از كودكي به بزرگسالي بوده و مي‌خواهند هويت دلخواه خود را كشف كنند. اين مسئله باعث مي‌شود نياز به استقلال بيشتري داشته باشند و حرف شنويشان از پدر و مادر كاهش پيدا كنند. در عوض آن‌ها علاقه دارند بيشتر اوقات خود را بادوستانشان بگذرانند و از الگوهاي خود در زندگي پيروي نمايند.

بسيار اهميت دارد كه به عنوان والدين فرزند خود را درك كرده و بيش از پيش با او كنار بياييد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان بيش از حد در سنين بلوغ حساس شده يا فكر مي‌كنيد ممكن است در رفتارهاي پرخطر نظير مصرف مواد يا روابط جنسي درگير شده باشد، بهتر است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد.

مشكلات احتمالي در بلوغ پسران

طي شدن فرايند بلوغ در هر دو جنس زمان بندي خاص خود را دارد. بروز علائم بلوغ زودتر يا ديرتر از آنچه گفته شد به عنوان وضعيت بلوغ زودرس يا ديررس در نظر گرفته مي شود. اين وضعيت براي نوجوان مشكلاتي ايجاد مي كند كه بهتر است با متخصصين در اين باره مشورت نماييد. ما در ادامه به علل هركدام از اين ها اشاره كرده ايم.

علل بلوغ زودرس پسران

بلوغ زودرس در پسران به وضعيتي گفته مي‌شود كه طي آن فرزند پسر شما قبل از 10 سالگي دچار هرگونه علامتي از بلوغ جسماني و جنسي شود. اين مسئله مي‌تواند تحت تاثير عوامل محيطي نظير مواجه شدن با مسائل جنسي در دوران كودكي، عوامل زيستي نظير نوع تغذيه و سلامت عمومي و عوامل ژنتيكي باشد. براي اطمينان از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان لازم است به يك متخصص مراجعه كرده و وضعيت نوجوان را با او در ميان بگذاريد.

علل بلوغ ديررس پسران

بلوغ ديررس به وضعيتي گفته مي‌شود كه فرزند شما تا 17 سالگي علامتي از بالغ شدن راتجربه نكند. اين شرايط مي‌تواند تحت تاثير بيماري‌هاي جسمي نظير دچار بودن به اختلالات هورموني، بيماري‌هاي كليوي، داشتن تومور، مشكلات كروموزومي و ژنتيكي باشد. همچنين مصرف برخي داروها نظير داروهاي شيمي درماني و بعضي داروهاي اعصاب و روان مي‌تواند در شروع فرايند بلوغ در پسران تاثير بگذارد. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه براي اطمينان يافت از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان به يك متخصص مراجعه نماييد.

بلوغ پسران از چه سني شروع مي شود ؟

شروع بلوغ پسران زمان مشخصي ندارد. اما تغييرات جسمي تقريبا از 12 الي 16 سالگي آغاز مي شود. عواملي مثل ژن و محيط بر روي بلوغ تاثير مي گذارند. به باور برخي چربي بدن نيز مي تواند در شروع بلوغ پسران نقش داشته باشد. از آن جا كه بلوغ پسران با رشد ويژگي هاي جنسي ثانويه و سريع رخ مي‌دهد، متخصصان زمان دقيقي را نمي توانند تعيين كنند.

در تحقيقات به عمل آمده ژن GPR54 وظيفه رمزگذاري پروتئيني را دارد كه در ترشح هورمون GnRH از هيپوتالاموس نقش دارد. كساني كه فاقد اين ژن هستند در بروز نشانه هاي بلوغ دچار مشكل مي شوند.

مراحل بلوغ پسران

تقريبا در تمامي افراد سالم، بلوغ به يك ترتيب مشخص جلو مي رود. پس اين تغييرات در بلوغ پسران كاملا قابل پيش بيني است. در ادامه به ترتيب تغييراتي كه از زمان شروع بلوغ در پسران رخ مي دهد را شرح داده ايم.

  • در ابتدا بزرگ شدن بيضه ها رخ مي دهد (حدودا 11 و نيم سالگي و تا شش ماه ادامه دارد)
  • بزرگ شدن آلت تناسلي از نظر طول و قطر
  • رشد موهاي ناحيه شرمگاهي و زير بغل (بعد از بزرگ شدن آلت رخ مي دهد)
  • بم شدن صدا و رشد عضلات بدن
  • رويش موهاي صورت
  • افزايش تستوسترون و ايجاد قدرت باروري در مردان

سخن آخر

در سال هاي اخير با افزايش كانال هاي مختلف و صفحات مجازي جوانان بيش از هر زماني راحت تر مي توانند به اطلاعات جنسي دسترسي پيدا كنند. بنابراين با مطالعه و دريافت آموزش هاي لازم مي توانند از به راحتي با مسائل مربوط به بلوغ پسران آشنا شده و راهكارهاي مناسبي به كار بگيرند. در اين مقاله سعي شد تا به طور كامل مسائل مهم در اين زمينه بازگو شود. اما براي كسب راهنمايي و آموزش هاي لازم در اين زمينه حتما با متخصصان و روانشناسان صحبت كنيد.

متخصصان خانواده، كودك و نوجوان به شما در زمينه چالش هاي مرتبط با نوجوانان راهنمايي ها كامل ارائه مي دهند. شما مي توانيد با تكيه بر تخصص اين افراد با خيال راحت حل مسائلتان را به آن ها بسپاريد. اين گونه تنش ها و مسائل ميان شما و فرزندتان نيز در كوتاه ترين زمان و بهترين نحو حل خواهد شد

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ پسران مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا پرخاشگر شدن پسران در دوران بلوغ طبيعي است؟

افزايش تجربه خشم و پرخاشگري در دوران نوجواني مي تواند تحت تاثير بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون باشد. با اين حال اگر شدت پرخاشگري بالاست و منجر به بروز آسيب در خانواده مي شود لازم است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد.

آيا بلوغ ديررس از نظر رواني به پسران آسيب مي زند؟

بله، پسران در دوران نوجواني به شدت به دنبال كسب تاييد از جانب همسالان هستند و پيرامون اين موضوع هويت خود را تعريف مي كنند. بلوغ ديررس با افزايش احتمال طرد شدن از جانب همسالان و كودك ديده شدن پسران زمينه بروز انواع آسيب هاي روانشناختي را ايجاد مي كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بلوغ پسران | مشكلات مربوط به دوران بلوغ در پسر ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/25  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]

بلوغ پسران فرايند بلوغ پسران چه سنيني را شامل مي‌شود و داراي چه علائمي است؟ پسران معمولا در سنين 10 الي 17 سالگي به بلوغ مي‌رسند. علائمي كه از شروع فرايند بالغ شدن در آن‌ها خبر مي‌دهند مواردي نظير بم شدن صدا، سرعت يافتن فرايند قد كشيدن، رشد موهاي زائد و انزال شبانه را در برمي‌گيرند. والدين و نوجوان با اطلاع از اين تغييرات مي‌توانند جلوي بسياري از مشكلات و سختي‌هاي مربوط به اين دوره را بگيرند و آن را تبديل به فرصتي براي رشد و آمادگي براي ورود به دنياي بزرگسالان بكنند. در ادامه به توضيحاتي درباره بلوغ پسران خواهيم پرداخت. براي كسب اطلاع از نكات مربوط به تربيت نوجوان كليك كنيد.

 

منبع :  بلوغ پسران

 

 

 

آشنايي با علائم و نشانه هاي  بلوغ پسران

فرايند بلوغ پسران اغلب از حدود 10 سالگي شروع مي‌شود و در 17 سالگي به پايان مي‌رسد. در اين ميان سريع‌ترين تغييرات اغلب در بازه زماني 11 تا 14 سال اتفاق مي‌افتند. پسران در اين دوره علائم متعددي را  در جنبه‌هاي جسماني، جنسي و رواني تجربه مي‌كنند كه به يكباره همه چيز را در آن‌ها دگرگون كرده و شروع بزرگسالي را نويد مي‌دهند. در ادامه هريك از جنبه هاي بلوغ پسران را شرح داده‌ايم.

 

 

علائم جسماني  و جنسي در بلوغ پسران

در سنين بلوغ ترشح هورمون تستوسترون كه نوعي هورمون مردانه است در پسران افزايش مي‌يابد؛ همين هورمون منجر به بروز علائم جسماني مختلفي مي‌شود كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به سرعت يافتن رشد قد و وزن، كلفت شدن صدا، رشد موهاي زائد در نواحي مختلف بدن از جمله صورت، بدن، زير بغل و ناحيه تناسلي، رشد بيضه‌ها و تجربه انزال شبانه اشاره كرد.

علائم روانشناختي در بلوغ پسران

آنچه بيش از هرچيز دوران بلوغ را براي پسران چالش زا مي‌كند، تغييرات روانشناختي است كه در اين دوران روي مي‌دهد. براي مثال به دليل تغيير هورموني پسران در اين دوران پرخاشگرتر مي‌شوند از همين رو ممكن است بهانه گير شده و با شما بر سر موضوعات مختلف بحث نمايند.

همچنين آن‌ها در گذار از كودكي به بزرگسالي بوده و مي‌خواهند هويت دلخواه خود را كشف كنند. اين مسئله باعث مي‌شود نياز به استقلال بيشتري داشته باشند و حرف شنويشان از پدر و مادر كاهش پيدا كنند. در عوض آن‌ها علاقه دارند بيشتر اوقات خود را بادوستانشان بگذرانند و از الگوهاي خود در زندگي پيروي نمايند.

بسيار اهميت دارد كه به عنوان والدين فرزند خود را درك كرده و بيش از پيش با او كنار بياييد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان بيش از حد در سنين بلوغ حساس شده يا فكر مي‌كنيد ممكن است در رفتارهاي پرخطر نظير مصرف مواد يا روابط جنسي درگير شده باشد، بهتر است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد. براي آشنايي بيشتر با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

علل بروز بلوغ زودرس يا ديررس در پسران

طي شدن فرايند بلوغ در هر دو جنس زمان بندي خاص خود را دارد. بروز علائم بلوغ زودتر يا ديرتر از آنچه گفته شد به عنوان وضعيت بلوغ زودرس يا ديررس در نظر گرفته مي شود. ما در ادامه به علل هركدام از اين ها اشاره كرده ايم.

علل دچار شدن به بلوغ زودرس

بلوغ زودرس در پسران به وضعيتي گفته مي‌شود كه طي آن فرزند پسر شما قبل از 10 سالگي دچار هرگونه علامتي از بلوغ جسماني و جنسي شود. اين مسئله مي‌تواند تحت تاثير عوامل محيطي نظير مواجه شدن با مسائل جنسي در دوران كودكي، عوامل زيستي نظير نوع تغذيه و سلامت عمومي و عوامل ژنتيكي باشد. براي اطمينان از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان لازم است به يك متخصص مراجعه كرده و وضعيت نوجوان را با او در ميان بگذاريد.

 علل دچار شدن به بلوغ ديررس

بلوغ ديررس به وضعيتي گفته مي‌شود كه فرزند شما تا 17 سالگي علامتي از بالغ شدن راتجربه نكند. اين شرايط مي‌تواند تحت تاثير بيماري‌هاي جسمي نظير دچار بودن به اختلالات هورموني، بيماري‌هاي كليوي، داشتن تومور، مشكلات كروموزومي و ژنتيكي باشد. همچنين مصرف برخي داروها نظير داروهاي شيمي درماني و بعضي داروهاي اعصاب و روان مي‌تواند در شروع فرايند بلوغ در پسران تاثير بگذارد. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه براي اطمينان يافت از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان به يك متخصص مراجعه نماييد. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا پرخاشگر شدن پسران در دوران بلوغ طبيعي است؟

افزايش تجربه خشم و پرخاشگري در دوران نوجواني مي تواند تحت تاثير بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون باشد. با اين حال اگر شدت پرخاشگري بالاست و منجر به بروز آسيب در خانواده مي شود لازم است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد.

آيا بلوغ ديررس از نظر رواني به پسران آسيب مي زند؟

بله، پسران در دوران نوجواني به شدت به دنبال كسب تاييد از جانب همسالان هستند و پيرامون اين موضوع هويت خود را تعريف مي كنند. بلوغ ديررس با افزايش احتمال طرد شدن از جانب همسالان و كودك ديده شدن پسران زمينه بروز انواع آسيب هاي روانشناختي را ايجاد مي كند.

   

منبع :  بلوغ پسران

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/10  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 2
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب